Aktualności

Konkurs kulinarny w Objezierzu

Konkurs kulinarny w Objezierzu

W piątek, 19 kwietnia w Zespole Szkół im . A . Mickiewicza odbył się XVII Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny. Patronat Honorowy nad wydarzeniem objął Orbis Hotel Group.

Konkurs odbywał się w dwóch kategoriach danie główne z wykorzystaniem polędwiczki wieprzowej oraz deser z wykorzystaniem śmietanki kremowej.

Do trzygodzinnej rywalizacji konkursowej stanęło dziesięcioro uczniów ze szkół: Zespół Szkół w Sierakowie, ZSRCKU w Trzciance, Zespół Szkół nr 1 w Wągrowcu, OSW dla Dzieci Niesłyszących w Poznaniu, Zespół Szkół nr 2 w Szamotułach, Zespół Szkół w Objezierzu.

Nagrodą główną w każdej z kategorii był Voucher na weekendowy pobyt w Hotelu sieci Orbis Hotel Group.

Zmagania kulinarne i efekty pracy młodych kucharzy oceniało Jury w składzie:

  • Maria Przybylska – Kierownik Gastronomii Mercure Poznań Centrum
  • Michał Kaczmarz – Z-ca Dyrektora Mercure Poznań Centrum
  • Mikołaj Adamczyk – Szef Kuchni Mercure Poznań Centrum

Wynik konkursu przedstawiają się następująco:

Kategoria danie główne:

  • I miejsce – Jakub Karczewski z Zespołu Szkół w Sierakowie
  • II miejsce – Natalia Stawska z Zespołu Szkół w Objezierzu
  • III miejsce – Nicole Gogolewska z OSW dla Dzieci Niesłyszących w Poznaniu

Kategoria deser:

  • I miejsce – Alicja Jahns z Zespołu Szkół w Objezierzu
  • II miejsce – Oliwia Borowicz z Zespołu Szkół w Sierakowie
  • III miejsce – Julia Maria Szulc z Zespołu Szkół nr 1 w Wągrowcu

Wszystkim uczestnikom konkursu gratulujemy kreatywności i życzymy dalszych sukcesów.

więcej zdjęć